Kdo jsme: Skupina PCI
Historie PCI v České republice sahá do roku 1995, kdy vznikla dceřiná společnost firmy PCI Augsburg - PCI Stavební hmoty Česká republika. V několika krocích firma zvětšovala výrobkové i značkové portfolio a v roce 2001 se stala členem mezinárodního koncernu Degussa Construction Chemicals.

  • V létě 2006 byla úspěšně uzavřena akvizice společnosti Degussa Construction Chemicals koncernem BASF. Společnost se tak stala oficiálním členem skupiny BASF Group a od září 2006 působila na trhu pod názvem BASF Stavební hmoty Česká republika s.r.o.

  • V roce 2015 dochází k rozšíření produktového portfolia o oblast zateplovacích systémů, fasádních barev, interiérových barev, ochranných nátěrů na dřevo, sanací a izolací železobetonových konstrukcí. Značka PCI tak upevňuje pozici technologického leadra v oblasti stavebních materiálů.

  • V roce 2020 došlo k další změně, a od října 2020 je v Česku značka PCI  společně se značkou Thomsit a Master Builders Solution součástí skupiny MBCC Group. Počínaje 4. lednem 2021 se změnil název firmy na Master Builders Solutions CZ s.r.o.


Laboratoř   |   Výroba   |   Logistika

Nahlédněte pod pokličku života v PCI...

Zhlédněte naše promo video, jak může vypadat den obchodně technického poradce PCI!

Skupina PCI

Skupina PCI zahrnuje značky PCI a THOMSIT. PCI nabízí řešení pro pozemní stavby, fasády, lepidla, omítky, potěry, pokládku obkladů a dlažeb, nebo také hydroizolaci budov. THOMSIT je dynamická značka pro podlahové systémy, která je od roku 2019 součástí skupiny PCI. Thomsit nabízí moderní sortiment výrobků, který splňuje všechny požadavky na pokládku podlah. 

Značka PCI má na trhu silné jméno už desetiletí

V roce 1951 dosáhli zakladatelé společnosti "Poly-Chemie-Ingenieurgesellschaft mbH" průlomu na trhu s legendárním produktem PCI Emulsion. Senzační vývoj nových produktů jakým bylo lepidlo na obklady a dlažby PCI FT® Klebemörtel a první základní nátěr na bázi epoxidové pryskyřice bez rozpouštědel, učinil společnost technologickou jedničkou ve svém odvětví pro následující desetiletí. V roce 1981 značka PCI nabídla první flexibilní lepidlo na obklady a dlažby v práškové formě, díky čemuž se stala lídrem na trhu, kterým je dodnes.


3 důležité zásady PCI:

1. Držíme krok s dobou

Tisíce zaměstnanců po celé Evropě včetně našeho výrobního závodu v Chrudimi pomáhají značce PCI v úspěšné cestě. Náš přístup a jednání jsou vždy zaměřeny na naše zákazníky a obchodní partnery. Díky úzké a konstruktivní spolupráci jsme velmi dobře seznámeni s každodenními výzvami, kterým čelí prodejci i řemeslníci na stavbách. Proto už dnes vyvíjíme správná řešení pro výzvy, které nám přinese zítřek.

2. Spolehlivé výrobky a profesionální servis jsou pro nás na prvním místě

Naším cílem v oblasti vývoje a výroby produktů je zajištění co nejlepší kvality s ohledem na vlastnosti produktu, snadné použití, spolehlivost a šetrnost k životnímu prostředí. Jako poskytovatel komplexních řešení dáváme také nejvyšší prioritu servisu. Obchodníkům a řemeslníkům poskytujeme komplexní podporu. Rádi jim poskytneme osobní poradenství přímo na místě, podporu na telefonu a mailu a každoročně je zveme na naše vyhlášená školení.

3. Investujeme do budoucnosti

Investice nám pomáhají chránit naše výrobní závody a pracovní místa našich zaměstnanců. Zaměřujeme se na nejmodernější výrobní a logistické systémy. Tímto způsobem jsou naše výrobky neustále k dispozici a dostávají se k zákazníkovi v co nejkratší době.
Kontakt